مرجع مهندسی رهبین دانش
وبلاگ شخصی علیرضا یونس پور

آیا نوابغ جهان در حال اتمامند؟ آیا ما کوپرنیک، داروین و یا انشتین دیگری که اساس باورهایمان را درهم بریزند نخواهیم داشت؟ مردی که می داند می گوید شاید نه.

دین کیث سیمنتن – Dean Keith Simonton پروفسور روانشناسی از دانشگاه کالیفرنیا – دیویس بیشتر کار خود را به مطالعه نابغه ها صرف کرده است- او نابغه ها را کسانی می نامد که دارای بالاترین درجه خلاقیت علمی هستند. او کاملاً اعتقاد دارد که دیگر نابغه ای وجود ندارد. دلیل این امر می تواند به سادگی این باشد که علم تغییر کرده است.

روانشناسان دیگر و حتی متخصصین ژنتیک این بحث را پیش کشیده اند که جوامع مدرن به طرز شگفت انگیزی دچار ...



ادامه مطلب...
تاریخ: سه شنبه 1 اسفند 1391برچسب:,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

ناسا اعلام کرد شهاب سنگی که جمعه آسمان روسیه را در نوردید و به زمین برخورد کرد باعث زخمی شدن بیش از ۱۲۰۰ نفر شده است. گزارش ها حاکی از این هستند که شدت این برخورد معادل با ۳۰ برابر قدرت بمب هسته ای بود که در جریان جنگ جهانی دوم توسط آمریکایی ها بر سر مردم هیروشیما در ژاپن ریخته شد.

گفته می شود این سنگ بیش از ۱۷ متر طول داشته و وزن آن ده هزار تن بوده است که جمعه آسمان منطقه ی اورالز...



ادامه مطلب...
تاریخ: سه شنبه 1 اسفند 1391برچسب:شهاب سنگ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور
محققان موفق به طراحی لامپ‌های ال ای دی جدیدی شده‌اند که فارغ از هرگونه بافت سیمی عمل می‌کنند و کاربران می‌توانند رنگ مورد دلخواه خود را برای روشنایی آن‌ها انتخاب کنند.


 

سیستم‌های روشنایی هوشمند به کاربرانشان اجازه می‌دهند که با استفاده از یک پنل کنترل منفرد هر نوع لامپ حبابی را کنترل کنند و زمان‌سنج‌های آن‌ها و همچنین چراغ‌های کم‌نور را تنظیم کنند. با این حال این سیستم‌ها کامل نیستند زیرا مستلزم وجود بافت‌های سیمی هستند که این خود به عمل نصب حرفه‌ای نیاز دارد.

لامپ‌های ال ای دی جدید موسوم به Hue که توسط فیلیپس طراحی شده‌اند، فارغ از هرگونه شبکه فیزیکی عمل می‌کنند. در این سیستم هر لامپی تراشه رادیویی خاص خود را دارد و این امر به حباب‌ها امکان می‌دهد که یک شبکه بی‌سیم را در عرض چند دقیقه ایجاد کنند. سیستم طراحی شده شامل بیش از 50 حباب، یک هاب شبکه‌بندی‌کننده و یک برنامه هوشمند است. کاربران پس از تعبیه حباب‌ها در درون سیستم، می‌توانند هاب را با استفاده از یک کابل اترنت به روترشان متصل کنند.

این هاب از طریق استاندارد مخابره بی‌سیم ZigBee و با تلفن مجهز به Wi-Fi کاربر با حبا‌ب‌ها ارتباط برقرار می‌کند. هاب سیگنال‌هایی را از برنامه موجود در سیستم برای روشن و خاموش کردن روشنایی، تنظیم زمان‌سنج‌ها و کنترل میزان روشنایی و همچنین رنگ لامپ ارسال می‌کند.

حباب‌ها همچنین می‌توانند سیگنال‌ها را به یکدیگر بازپخش کنند که این امر طیف اولیه 200 فوتی را برای پوشش‌دهی تمامی منزل بسط می‌دهد. فیلیپس در نظر دارد که رمز Hue را در اختیار توسعه‌دهندگانی قرار دهد که می‌توانند سیستم را برای خودکار بودن بیشتر برنامه‌ریزی کنند. به طور مثال، سیستم مزبور حتی می‌تواند روشنایی را با نوع موسیقی کاربر سازگار کند یا زمانی که چراغ‌ها رها شده‌اند، پیغام‌های اخطاری را در شکل ایمیل برای وی ارسال کند.

یک نسخه به روز این سیستم در حال عرضه است که بر اساس آن برنامه موجود بر مکان کاربر از طریق جی پی اس تلفنش نظارت می‌کند و لامپ‌ها هنگامی که وی به منزل می‌رسد، روشن می‌شوند.




تاریخ: جمعه 27 بهمن 1391برچسب:لامپ بی‌سیم,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

محققان فرانسوی نوعی پوشش نامرئی‌کننده ساخته‌اند که می‌تواند با هدایت امواج مرتعش در اطراف ساختمان‌ها، آنها را هنگام بروز زلزله در امان نگه دارد. پوشش‌های نامریی‌کننده از فراموادی ساخته می‌شود که کوچکتر از طول موج نور هستند. این مواد امواج نور را در اطراف خودشان منحرف می‌کنند در نتیجه نور نمی‌تواند به چیزی که زیر این پوشش‌ها قرار دارد، دسترسی پیدا کند.

در واقعیت، بسیار مشکل است که فراموادی را بسازید که قابلیت کنترل و اداره کردن امواج نور که به شدت کوتاه بوده و



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 27 بهمن 1391برچسب:زلزله,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

با توجه به قرار گرفتن کشور ما برروی کمربند زلزله، هميشه اين وحشت وجود دارد که در آينده نيز زلزله هايی به وقوع پيوسته و خسارتهای بيشتری به بار آورند، لذا استاندارد سازی فرآيند ساخت و ساز با رويکردهای مختلف ضرورتی است که لزوم اهتمام بدان برکسی پوشيده نيست. گرچه بررسی نقاط تخريب شده در اثر زلزله مبين اين امر است که ساختمانهای بتن آرمه ايکه براساس ضوابط و آئين نامه های ساختمانی تحت نظارت دقيق ساخته شده توانسته اند، در مقابل زلزله به خوبی مقاومت کرده، آسيب پذيری کمتری نسبت به ساير ساختمانهای سنتی و اسکلت فولادی داشته باشند، اما همين مطالعات درصد ساختمانهايی را که در آنها ضوابط و مقررات ساختمانی بدقت به اجرا درآمده باشند...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:سبک سازی,پانل های پوما ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

كاربرد شیشه در ساختمانها به منظور بهره گیری از مناظر و استفاده از نور خورشید و همچنین نماسازی صورت می گیرد. اما این مزایا همواره با یك ایراد بسیار مهم در تقابل هستند: شیشه ها منشاء عمده اتلاف انرژی گرمایش و سرمایش در ساختمان میباشند. حتی در ساختمانهای جدید حدود 20% اتلاف حرارت از شیشه ها صورت می گیرد و در طول تابستان نیز 75% گرمای جذب شده مربوط به شیشه هاست كه هزینه های تهویه مطبوع را افزایش میدهد. تحقیقات علمی و صنعتی در جهت حل معضلات فوق از سال 1960 شروع شد. امروزه توسعه فن آوری تولید پوششهای چندلایه توانسته با بكارگیری لایه های متعدد مشكلات كاربرد شیشه در ساختمان را به میزان مطلوبی...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:پوششهای مدرن,شیشه,انرژی ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

کاربرد فيبر در بتن در دهه اخیر محبوبیت بسيار زیادی یافته است. این رويکرد بنا بر تلاش در جهت بازاریابی وسیع به وسیله سازندگان و توزیع کنندگان فيبر و آخرین قابلیت های دسترسی به اين تکنولوژی، مستقل از داده های آزمایشگاهی رخ داده است. نه تنها مهندسی مواد و علم مواد کاربرد فيبر در بتن را پیشنهاد می کنند بلکه تولیدکنندگان و متخصصان موفقیت بتن مسلح فیبردار را گواهی می دهند. شهرت این بتن در این است که فيبر ها ترک های ناشی از جمع شدگی را کاهش می دهند گرچه کاربرد بتن مسلح با تار می تواند در تاریخ تا ساختار رومی...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:بتن تقویت شده فیبری ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

در سال 1870 یک شیمیدان بلژیکی با نام دسمت(Desmedt) اولین سنگفرش آسفالت واقعی را، که مخلوطی از ماسه بود، در برابر تالار شهر در نیویورک ایجاد نمود. طراحی دسمدت در بزرگراهی در فرانسه در سال 1852 مورد الگوبرداری قرار گرفت. سپس دسمدت خیابان پنسیلوانیا در واشینگتن را آسفالت کرد که سطح این پروژه 45149 متر مربع بود.
یکی از نمایندگان محلی کنگره به دسمدت گفت: ”این کار هرگز عمومیت نخواهد یافت.“ با این حال، بر اساس تقاضای رو به‌رشد بازار، تا سال 2007 بازار آسفالت- قیر معدنی به بیش از 107 میلیون تن رسید. در این میان آسفالت معلق بیشترین رشد را دارد. همچنین به عنوان نشانه‌ای از رشد این محصولات در آینده، چندی است كه کار بر روی آسفالتی که در موقع خرابی خودش را تعمیر کند، آغاز شده است. به کارگیری فناوری نانو در ساخت زیربناهای مربوط به حمل...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:فناوری نانو,آسفالت ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

در کاربردهای مهندسی، اغلب به تلفیق خواص مواد نیاز است.  به عنوان مثال در صنایع هوافضا، کاربردهای زیر آبی، حمل و نقل و امثال آنها، امکان استفاده از یک نوع ماده که همه خواص مورد نظر را فراهم نماید، وجود ندارد.  به عنوان مثال در صنایع هوافضا به موادی نیاز است که ضمن داشتن استحکام بالا، سبک باشند، مقاومت سایشی و UV خوبی داشته باشند و...
از آنجا که نمی توان ماده‌ای یافت که همه خواص مورد نظر را دارا باشد، باید به دنبال چاره‌ای دیگر بود.  کلید این مشکل، استفاده از کامپوزیتهاست.  کامپوزیتها موادی چند جزیی هستند که خواص آنها در مجموع از هرکدام از اجزاء بهتر است.  ضمن آنکه اجزای مختلف، کارایی یکدیگر را بهبود می‌بخشند.  اگرچه کامپوزیتهای طبیعی، فلزی و سرامیکی..



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:آشنایی با كامپوزیتهای پلیمری,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

Bloom frame گونه‌‌ای نو آوری در چارچوب پنجره است که می‌تواند به بالکن تبدیل شود. بالکن متحرک Bloom frame زندگی و محیط انعطاف‌پذیری را برای استفاده‌کنندگان فراهم می‌کند. با گشودن این پنجره می‌توان قدم به فضای بیرون نهاد و از فضای اطراف ساختمان لذت برد. با یک حرکت ساده می‌توان روشنایی، هوا و فضای بیشتری را به محیط داخلی ساختمان افزود.
در واقع Bloom frame یک قاب پنجره سه بعدی برای نسل جدید است. علاوه بر فضای داخل ساختمان، فضای خارج نیز از این چهار چوب پنجره بهره می‌برد. به کار بردن Bloom frameهای متعدد در ساختمان نمایی خارق‌العاده به وجود...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:بالکن متحرک,Bloom Frame,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

ابتدا تعريف مختصری از سيستم ساختمای 3D به آگاهی عزيزان می رسانیم، صفحات 3D در ساختمان به عنوان ديوارهای باربر و جداکننده و سقف و کف ساختمان به طور دلخواه کاربرد دارد و شبکه مش بيرونی و داخلی صفحات (هر دو طرف) با بتن ريز دانه بتن پاشی می شود.
ضخامت بتن در هريک از لايه های طرفين حدود 3 تا 4 سانتی متر می باشد، ساختمان های احداثی با 3D رفتار سازه ای جعبه ای شکل (BOX) دارند در اين نوع ساختمان ها انتقال نيرو به صورت خطی انجام نمی شود، بلکه به صورت سطحی است، در ساختمان های با سازه تير و ستون انتقال بار به صورت خطی است يعنی بار هر طبقه از طريق تيرها به ستون و از ستون به فونداسيون منتقل می شود، در ساختمان های تير و ستونی در هنگام وقوع زلزله با تخريب سازه ای در هر يک از اجزا اعم از تيرها يا ستون ها تخريب کلی و فروريزی ناگهانی صورت می گيرد، اما در ساختمان های...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:سیستم های نوین ساختمانی,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

از جمله عوامل اصلی نفوذپذیری بتن می توان به تبخیر بخشی از آب اختلاط که جهت حصول کارائی یا روانی بیشتر به بتن اضافه می شود اشاره نمود که به دلیل عدم شرکت در واکنش هیدراسیون از بتن تبخیر شده و باعث ایجاد لوله های موئین زیادی در بتن خواهد شد. یکی دیگر از عوامل اثر گذار در نفوذپذیری بتن کسری فیلر سنگدانه ها و عدم استفاده از ریز دانه یا پر کننده مناسب است که ما را ناگزیر به مصرف سیمان بیشتر می کند . سیمان اضافه با جذب آب از مخلوط بتن باعث افزایش میزان مصرف آب شده و نهایتا نفوذپذیری را افزایش می دهد از سوی دیگر سیمان...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:بتن های چند منظوره,A,C,P ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

استفاده از مصالح جدید و به خصوص کامپوزیت‌ها به جای فولاد در دهه اخیر در دنیا به شدت مورد علاقه بوده است. کامپوزیت‌ها از یک ماده چسباننده (اکثراً اپوکسی) و مقدار مناسبی الیاف تشکیل یافته است. این الیاف ممکن است از نوع کربن، شیشه، آرامید و ... باشند، که کامپوزیت حاصله به ترتیب، به نامAFRP ،GFRP ،CFRP خوانده می‌شود. مهمترین حسن کامپوزیت‌ها، مقاومت بسیار عالی آنها در مقابل خوردگی است. به همین دلیل کاربرد کامپوزیت‌های FRP در بتن ‌آرمه به جای میلگردهای فولادی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. لازم به ذکر است که خوردگی میلگرد در بتن مسلح به فولاد به عنوان یک مسئله بسیار جدی تلقی می‌گردد. تاکنون بسیاری از سازه‌های بتن‌آرمه در اثر تماس و مجاورت با سولفاتها، کلرورها و سایر عوامل خورنده دچار آسیب جدی گردیده‌اند، چنانچه فولاد به کار رفته در بتن تحت تنش‌های بالاتر در شرایط بارهای سرویس قرار گیرند، این مسئله به مراتب بحرانی‌تر خواهد بود. یک سازه بتن‌آرمه...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:مصالح جدید به جای فولاد در بتن مسلح ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

خاصیت نفوذپذیری و تخلخل بتن بهترین نمونه برای توصیف یک ماده نفوذ پذیر و متخلخل است. تخلخل مقدار منافذ و سوراخهای داخل بتن می باشد که با درصدی از مجموع حجم ماده نشان داده می شود. نفوذپذیری نیز بیانی از چگونگی ارتباط میان منافذ می باشد. این خاصیت ها به کمک یکدیگر اجازه تشکیل مسیری برای انتقال آب به درون ماده را همراه با ایجاد شکافی که هنگام انقباض بوجود می آید، میدهد.
نفوذپذیری مدت زمان انتشار از منافذ، توانایی عبور آب در فشار بین منافذ ماده می باشد.نفوذپذیری با یک مقدار مشخص مثل ضریب نفوذپذیری توضیح داده می شود و عموما به ضریب دارسی باز می گردد. نفوذپذیری آب در یک...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:ضد آب کردن بتن,فناوری کریستالی ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

از اولین كامپوزیت‌ها یا همان چندسازه‌های ساخت بشر می‌توان به كاهگل اشاره كرد. قایق‌هایی كه سرخ‌پوست‌ها با قیر و بامبو می‌ساختند و تنورهایی كه از گل، پودر شیشه و پشم بز ساخته می‌شدمد و در نواحی مختلف كشورمان یافت شده است، از كامپوزیت‌های نخستین هستند. بسیاری از نیازهای صنعتی صنایعی مانند صنایع فضایی، راكتورسازی، الكترونیكی و غیره نمی‌تواند با استفاده از مواد معمولی شناخته شده، برآورده شود. اما قسمتی از آن نیازها، می‌تواند با استفاده از چند ساه‌ها یا كامپوزیتها برآورده گردد. چندسازه‌ها به موادی گفته می‌شود كه از مخلوطی از دو یا چند عنصر ساخته شده باشند. درحالیكه در چندسازه‌ها، نه فقط خواص هر یك از اجزاء آن برجا باقی می‌ماند، بلكه درنتیجه پیوستن آنها با یكدیگر، خواص جدیدتر و بهتر هم بدست می‌آید. مواد مختلط همیشه ناهمگن...



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:كامپوزيت‌ها,چندسازه‌,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

در طرح سازه های بلند اخیرا ایده جدیدی ارائه شده است که موسوم به سیستم لوله ای می باشد. در حال حاضر در چهار مورد از پنج ساختمانی که بلندترین ساختمان های دنیا می باشند از این روش استفاده شده است. این ساختمان ها عبارتند از، ساختمان هنکاک برج سیرز و ساختمان استاندارد اویل در شیکاگو و ساختمان مرکز تجارت دنیا در نیویورک . بازده سازه ای سیستم های لوله ای به قدری زیاد می باشدکه در اکثر موارد مقدار مصالح سازه ای مصرف شده برای هر فوت مربع کف (یا سقف) قابل مقایسه با مقدار مصالح مصرف شده در ساختمان های قابی متداول به ارتفاع نصف می باشد. در طرح لوله ای فرض می شود که عناصر سازه ای پیرامونی ساختمان در مقابل بارهای جانبی همچون یک تیر با مقطع



ادامه مطلب...
تاریخ: یک شنبه 22 بهمن 1391برچسب:سیستم های لوله ای در سازه برج,
ارسال توسط علیرضا یونس پور
در هر سال فقط در ايالات متحده ۲۵۰ ميليون تاير فرسوده به وزن بيش از ۳ ميليون تن جمع آوری می شود. همچنين يکی از بزرگترين چالشهای محيط زيستی موجود در اطراف کلان شهرها در جهان نحوه بازيافت و حذف مواد لاستيکی زائد از چرخه زيست محيطی می باشد. يکی از راه حلهای که برای حل اين مشکل پيشنهاد شده است استفاده از ذرات لاستيک تاير بعنوان يک ماده افزودنی در مصالح بر پايه سيمان است. اگرچه بتن يک ماده محبوب و پراستفاده در مصالح ساختمانی است اما دارای تقطه ضعفهايی نيز می باشد . همانند مقاومت کششی پايين ، شکل پذيری پايين ، جذب انرژی کم، انقباض و جمع شدگی بتن (shrinkage) و در پی آن ترک خوردگی ناشی از آن و در نهايت ترکهای ناشی از عمل آوری نامناسب و سخت شدگی بتن (hardening and curing cracking).
يافته های جديد نشان می دهد که استفاده از ذرات تايرهای فرسوده به ميزان زيادی می تواند اين نقاط ضعف بتن را برطرف کند. هر چند استفاده از لاستيک در آسفالت بيشتر از يک دهه است که صورت می گيرد اما کاربرد آن در بتن بتازگی صورت گرفته است و تحقيقات زيادی بر امکان سنجی آن انجام شده. هرچند اين تحقيقات هنوز کامل نشده است اما روشهای آزمايشی مختلفی برای کاربرد اين لاستيک ها حاصل گرديده است . معمولا جايگزينی کامل سنگدانه های درشت دانه(شن) و سنگدانه های ريزدانه(ماسه ) با لاستيک بدليل کاهش مقاومت شديد مناسب بنظر نمی رسد. ولی با جايگزينی نسبت کمی از آن با سنگدانه ها کاهش مقاومت ناچيزی صورت می گيرد که قابل صرفنظر کردن است. مطالعات نشان می دهد که ميزان لاستيک نبايد از ۲۰-۱۷ درصد کل حجم سنگدانه ها بيشتر شود . همچنين آزمايشها نشان می دهد که استفاده از لاستيک در مخلوط بتن سيمانی ميزان انقباض و ترکيدگی بتن در اثر از دست دادن آب (drying shrinkage) ،شکنندگی و مدول الاستيسته بتن را کاهش می دهد و بطور کلی پايايی و دوام ( durability) و سرويس دهی بتن سيمانی را افزايش ميدهد. دکتر زاوو (Dr. Zhu) استاد دانشگاه آريزونا در آمريکا تلاشهايی را برای کاربرد بتن لاستيکی در پروژه های مسکونی و تجاری آغاز کرده است. او در نمونه خود در حدود ۸ درصد وزن سيمان از لاستيکهای فرسوده ريزشده استفاده کرده است.



تاریخ: یک شنبه 22 بهمن 1391برچسب:استفاده از لاستيکهای فرسوده در بتن,بتن,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

لایتراکان ،Litracon Light Transmiting Concrete ، بتن عبور دهنده نور، امروزه به عنوان یک متریال ساختمانی جدید با قابلیت استفاده بالا مطرح است. این متریال ترکیبی از فیبر های نوری و ذرات بتن است و می تواند به عنوان بلوک ها و یا پانل های پیش ساخته ساختمانی مورد استفاده قرار گیرد. فیبر ها بخاطر اندازه کوچکشان با بتن مخلوط شده و ترکیبی از یک متریال دانه بندی شده را تشکیل می دهند. به این ترتیب نتیجه کار صرفا ترکیب دو متریال شیشه و بتن نیست، بلکه یک متریال جدید سوم که از لحاظ ساختار درونی و همچنین سطوح بیرونی کامل همگن است، به دست می آید.
فیبر های شیشه باعث نفوذ نور به داخل بلوک ها می شوند. جالب ترین حالت این پدیده نمایش سایه ها در وجه مقابل ضلع نور خورده است. همچنین رنگ نوری که از پشت این بتن دیده می شود ثابت است به عنوان مثال اگر نور سبز به پشت بلوک بتابد در جلوی آن سایه ها سبز دیده می شوند.
بتن عبوردهنده نور



ادامه مطلب...
تاریخ: یک شنبه 22 بهمن 1391برچسب:بتن عبوردهنده نور,لایتراکان ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

عايق رطوبتی با قابليت انعطاف زمينه جديدی برای مصرف امولسيونی پليمر پايه آب امروزه مانند قرنها پيش ساخته شده از قير همچنان بعنوان رايج ترين روش پوشش کف مورد استفاده قرار می گيرد کاربرد قير و يا آسفالت دشوار و مستلزم صرف وقت زياد می باشد حتی امولسيونهای ساخته شده از قير نيز تغيير اندکی را در دشواری اين کاربرد ايجاد نموده اند. همانطور که می دانيد بايد قيروگونی را تا ميزان 150 تا 200 درجه سانتيگراد حرارت داد، ريختن و تسطيح ترکيبی با اين درجه حرارت بسيار دشوار می باشد . بنابراين امولسيونهای ساخته شده از قير با قابليت کاربرد درجه حرارت نرمال مورد استفاده قرار می گيرد . اينگونه امولسيونهای نفتی در آب حدوداً دارای 50% قير می باشد. با سفت شدن اين...



ادامه مطلب...
ارسال توسط علیرضا یونس پور

هرکدام از انواع ساخت و سازهای فوق، در عصر حاضر در بسیاری از کشورها خصوصاً در کشور ایران، روندی رو به رشد داشته و خواهد داشت و این یعنی افزایش مصرف مصالح ساختمانی در جهان و در راس آنها مصالحی پرمصرف مثل بتن و فولاد و سیمان . بنابراین افزایش سرمایه گذاری و افزایش مصرف سوخت در کارخانه های تولیدی مصالح را پیش رو خواهیم داشت. که در این میان فراين توليد بتن بدلیل اینکه دارای بالاترین حجم تولید در بین تمام مصالح ساختمانی در جهان است، اهمیت بسیار بالایی دارد. پس باید شرایط تولید، مواد اولیه، مواد ثانویه و مواد مضاف بتن و مهمتر از همه سیمان و جایگزین های مناسب برای آن در تولید بتن مورد مطالعه کاملاً علمی، فنی و مهندسی قرار گیرند، تا هم از نظر بهبود...



ادامه مطلب...
تاریخ: یک شنبه 22 بهمن 1391برچسب:خاکستر پوسته برنج به جای سیمان,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

امروزه توجه بسیاری از کارشناسان به سوی مسائل مربوط به رفاه و آسایش شهروندان و همچنین کاهش هزینه های پرداختی انرژی معطوف شده است.  در این راه اخیرا در اروپا دیوار هایی ساخته می شود که از جنس شیشه است.  این دیوارها دوجداره هستند.  این دیواره ها به گونه ای ساخته شده اند که هوا در فضای مابین دو شیشه جریان پویا دارد.  ساخت این دیوارها مهر تاییدی بر ساخت دیوارهای نوین در معماری امروز است.
دیوارهای حایل دوجداره نسل جدیدی از سیستم های گرماساز، تهویه هوا و سرماساز است که سیستم تعدیل کننده دما را که تا پیش از این در بخش مرکزی درونی خانه نصب می شد امروزه به پیرامون خانه انتقال داده است.
فرضیه ساخت این دیوار ها بسیار آسان بوده و با توجه به سیستم های تهویه هوا که قبلا رایج بوده و ناکارآمد نشان...



ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 21 بهمن 1391برچسب:دیوار شیشه ای,انرژی ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور
محققان دانشگاه علم و صنعت موفق به «بررسی اثر عمل‌آوری داخلی روی جمع‌شدگی، مقاومت در برابر یخ‌زدگی و نفوذپذیری بتن خود متراکم» شدند.

خود خشک شدگی ناشی از جمع شدگی شیمیایی و نسبت آب به سیمان پایین در بتن خود متراکم پر مقاومت باعث توسعه جمع شدگی خودزا و رشد ترک در بتن جوان می‌شود. عمل‌آوری داخلی راهکاری موثر برای جبران خود خشک شدگی است و در این تحقیق اثر عمل‌آوری داخلی (توسط سبکدانه لیکای اشباع) و خارجی (در آب و در عایق) روی جمع شدگی بتن خود متراکم پرمقاومت مورد بررسی قرار گرفت. در این راستا، بلافاصله بعد از اینکه بتن در قالب مخروطی شکل ریخته شد، تغییر ارتفاع آزمونه توسط سیستم مجهز به لیزر به طور خودکار هر پنج دقیقه به ثبت رسید. در ادامه، نقاطی از نمودار جمع‌شدگی که شیب منحنی در آن نقاط تغییر می‌کند به عنوان زمان گیرش



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 16 بهمن 1391برچسب:بتن خود متراکم,
ارسال توسط علیرضا یونس پور
محققان اسپانیایی موفق به ابداع شیوه جدیدی برای تنظیم دمای داخلی ساختمان و بهبود کیفیت هوا با استفاده از بتن زنده با پوششی از خزه شدند.

محققان دانشگاه پلی تکنیک کاتالونیا نوع جدیدی از بتن بیولوژیکی را توسعه دادند که از رشد ریز جلبک، قارچ، گلسنگ و خزه بر سطح بتن حمایت می‌کند. این بتن زنده متشکل از یک لایه ساختاری به همراه سه لایه دیگر بر روی آن است؛ لایه ضد آب از لایه ساختاری در برابر صدمات ناشی از بارندگی و‌آب محافظت می‌کند.

لایه بیولوژیکی نیز اجازه تجمع آب را فراهم کرده و یک پایه مناسب برای چسبیدن ریز ارگانیسم‌ها ایجاد می‌کند؛ لایه



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 16 بهمن 1391برچسب:بتن با پوشش خزه,
ارسال توسط علیرضا یونس پور
نخستین بار شیوه‌ای نوین برای تشخیص ترکهای متعدد در سازه‌های فلزی در دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی و ابداع شد.
نخستین بار شیوه‌ای نوین برای تشخیص ترکهای متعدد در سازه‌های فلزی در دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی و ابداع شد. دکترضیایی رئیس دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان امروز گفت: در این شیوه امین قدمی و آمنه مقصودی دو دانش‌آموخته‌ی مهندسی مکانیک این دانشگاه با راهنمایی دکتر حمیدرضا میردامادی عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک موفق شدند با بهره‌گیری از آنالیز مودال علاوه برتعیین موقعیت، شدت و عمق تعداد ترک های


ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 16 بهمن 1391برچسب:ترک سازه‌های فلزی,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

این کف هوشمند که "فضای گرانشی" نام دارد، می‌تواند حالات، حرکات و برخوردها را تشخیص داده و یک تصویر آینه مانند معکوس...

محققان اروپایی با همکاری یک دانشمند ایرانی کف هوشمند را به زودی به خانه‌های هوشمند خواهند افزود. دانشمندان آلمان با همکاری پروفسور شهرام ایزدی دانشمند ایرانی مرکز تحقیقات مایکروسافت در کمبریج انگلیس، یک سطح بسیار شفاف و حساس به فشار برای کف خانه ساخته‌اند که می‌تواند به طور دقیقی رد و اثر افراد و



ادامه مطلب...
ارسال توسط علیرضا یونس پور

کاهش 30 تا 50 درصدی مصرف قیر در آسفالت سازی مزیت مهم اقتصادی این آسفالت پلیمری است. این آسفالت عارضه ترک های پوست سوسماری و قیر زدگی را ندارد و در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم است .

با تلاش یک شرکت دانش بنیان در شاهرود ، اختراع آسفالت رنگی وارد چرخه فعالیت های عمرانی شد . محمد رضا قاسمی ، مبتکر شاهرودی ، پارسال این اختراع را با نام آسفالت پلیمری رنگی SPG در شرکت ثبت اختراعات و مالکیت های صنعتی کشور به ثبت رساند و امسال با همکاری شرکت دانش بنیان توسعه قائم شاهرود و حمایت مالی شهرداری سمنان ، آسفالت رنگی به مرحله اجرا درآمد .
قاسمی با بیان اینکه آسفالت رنگی اولین بار است به صورت کاملا بومی در ایران تولید می شود گفت : پیش از این



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 13 بهمن 1391برچسب:آسفالت رنگی,,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

در حالی که از ضایعات کاغذ برای تولید اشیائی مانند فوم و باتری استفاده می شود محققان اسپانیایی از کاغذ باطله، آجر ساختند.

اگرچه باید برای استفاده از آجرهای کاغذی فرایندهای اصلاحی متعددی صورت بگیرد اما در نهایت این آجرهای سبز جایگزین مقرون به صرفه ای برای آجرهای سنتی خواهند بود.

پژوهشگران دانشگاه Jaen، ضایعات سلولزی ناشی از آسیاب کاغذ را با لجن به جا مانده از فرایند تصفیه فاضلاب نیروگاه



ادامه مطلب...
تاریخ: پنج شنبه 12 بهمن 1391برچسب:ساختمانهای کاغذی,تولید آجر از ضایعات کاغذ,,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

دانشجویان مبتکر سمنانی بدون حمایت دولتی موفق به ساخت نانو آسفالت خود متراکم با ویژگی های منحصر به فرد شدند.

 حامد صالح برمی و معین رحمتی پور در نشست خبری عصر شنبه خود با خبرنگاران در محل دانشکده فنی و حرفه ای سمنان با اشاره به یک سال و نیم تلاش و صرف 70 میلیون ریال هزینه برای تولید نانو آسفالت، اظهار داشتند: این نوع آسفالت توانایی خود ترمیمی دارد.

عدم ارائه کمک مالی مسئولین در ثبت اختراع نانو آسفالت

این مخترعان با بیان اینکه متاسفانه مسئولین هیچ کمک مالی به ما نکردند، گفتند: برای سفر به کره جنوبی و ساخت غرفه نمایشگاهی حدود 13 میلیون تومان هزینه شد که تمامی این مبلغ را شرکت سنگ نمای سیمین با مدیریت برادران



ادامه مطلب...
تاریخ: پنج شنبه 12 بهمن 1391برچسب:آسفالت خود متراکم,,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

پژوهشگران دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ساخت نوعی پرکننده جدید برای ترمیم آسفالت شدند که عمر و ماندگاری آسفالت را بین 2 تا 4 سال افزایش می‌دهد.

دکتر فریدون مقدس‌نژاد، مشاور طرح و عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از مشکلات آسفالت‌ها را ایجاد تدریجی ترک، نفوذ آب و تخریب آنها دانست و گفت: روش متداول برای ترمیم، استفاده از مواد درزگیر است ولی خود درزگیرها در صورت نامطلوب بودن در مدت کوتاهی از ترک خارج می‌شوند.

وی افزود: در این طرح تلاش بر آن بود که چسبندگی بین درزگیر و آسفالت افزایش یابد که به همین ترتیب عمر و کارایی درزگیر هم به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش یافت و بر اساس نتایج آزمایشگاهی افزایش عمر را بین 2 تا 4 سال نشان داده است.

شعله کاظمی‌فرد، پژوهشگر و مخترع این طرح و دانشجوی دکتری شیمی کاربردی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز، سابقه استفاده از درزگیرها را در دنیا حدود چهل سال ذکر کرد و گفت: ترکیب‌های موجود در بازار بیشتر دو جزئی بوده و عمر کوتاه و کارآیی کمتری دارند، در حالی که ترکیب ساخته شده در این طرح 5 جزئی است.

وی افزود: در این طرح نمونه آسفالت در آزمایشگاه و با دستگاه ویژه‌ای مورد بررسی قرار گرفت و سپس در یکی ازمحورهای شمالی کشور هم طی یک سال استفاده، مقاومت خود را به خوبی نشان داده است.

این طرح در سازمان پژوهش‌های علمی وصنعتی ایران تایید شده و پژوهشگران در حال پیگیری کارهای مرتبط با ثبت بین‌المللی آن هستند.

بر اساس این گزارش، هزینه تولید این نوع درزگیر جدید در حدود نصف نمونه خارجی است و می‌توان از دستگاه‌های موجود درزگیری برای تزریق آن استفاده کرد.




تاریخ: پنج شنبه 12 بهمن 1391برچسب:آسفالت,ترمیم‌کننده آسفالت,,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

افزایش الکتریسته ساکن در زیر زمین می تواند شاخص قابل اعتمادی مبنی بر قریب الوقوع بودن یک زلزله باشد.

 تام بلییر که یک مهندس ماهواره است، میلیونها دلار را صرف تعبیه نوعی تجهیزات اندازه گیری خاص موسوم به مگنومتر در خطوط گسلی در کالیفرنیا، پرو، تایوان و یونان کرده است.

نظریه این پژوهشگر و همکارانش این است که زمانی که یک زمین لرزه روی می دهد، فعالیت زیر زمین با تولید جریانهای الکتریکی شدید، دچار تغییرات عجیبی می شود.

وی افزود: برای یک زلزله شش ریشتری حدود 100 هزار آمپر و برای یک زلزله هفت ریشتری یک میلیون آمپر جریان الکتریکی ایجاد می شود.این امر مانند بروز یک صاعقه در زیر زمین است.

به گفته بلییر در یک روز عادی در امتداد گسل سن آندریاس می توانید 10 پالس الکتریسته را در روز مشاهده کنند. این گسل همیشه در حال حرکت است.

پیش از بروز زلزله های عظیم، سطح زمینه تخلیه الکتریسته ساکن می تواند به شدت افزایش یابد. بلییر مدعی است این رویداد را پیش از وقوع شش زلزله پنج و شش ریشتری مشاهده کرده است.

به گفته وی پیش از زلزله این میزان الکتریسته روزانه به 150 تا 200 پالس می رسید.

گفته می شود این پالس ها حدود دو هفته پیش از زمین لرزه افزایش می یابد سپس به میزان زمینه قبلی باز می گردد تا درست اندکی پیش از لغزش و تحرک گسل.

با این حال محققان ایراداتی را به این پروژه تحقیقاتی وارد آورده اند. آنها معتقدند پالس های مغناطیسی می تواند توسط عوامل دیگری نیز روی دهد از رویدادهای تصادفی درون زمین گرفته تا صاعقه، پرتوهای خورشیدی و تداخل الکتریکی ناشی از تجهیزات موجود در بزرگراه ها.




تاریخ: پنج شنبه 12 بهمن 1391برچسب:پیش بینی زلزله,,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

محققان سبک ترین و محکم ترین نانورشته های شیشه ای جهان را ساختند.

به گزارش  پژوهشگران مرکز تحقیقات اوپتوالکترونیک دانشگاه ساوت همتون مجریان این طرح می گویند این نانورشته ها می توانند صنعت حمل و نقل هوایی، دریایی و امنیتی را محتول کنند.

در حالی که نانولوله های کربنی قوی ترین ماده در دسترس هستند، اما بالاترین استحکام فقط در نانولوله هایی روی می دهد که فقط چند میکرون طول دارند از این رو ارزش کاربردی چندانی ندارند. اما نانورشته های شیشه ای محققان انگلیسی را می توان با طول یک هزار کیلومتر تولید کرد.

این یافته ها مورد علاقه و توجه بسیاری از شرکت ها در سراسر جهان قرار گرفته است.

دکتر "گیلبرتو برامبیلا" مجری این تحقیقات گفت: در حال حاضر آزمایش های متعددی در سراسر جهان در مورد کاربردهای بالقوه و آینده نانوسیم ها در حال انجام است.

مهمترین ویژگی رشته های مصنوعی، استحکام زیاد و وزن کم آنهاست.

وی افزود: معمولا اگر استحکام یک رشته افزایش یابد، قطر آن و درنتیجه وزنش نیز افزایش می یابد، اما تحقیقات ما نشان می دهد که همانطور که اندازه نانو رشته های سیلیکایی کاهش می یابد استحکام آن نیز بالا می رود و در عین حال بسیار سبک وزن باقی می مانند.

برامبیلا اظهار داشت: ما تنها کسانی هستیم که در حال حاضر استحکام این رشته ها را بهینه کرده ایم. کشف ما می تواند آینده صنعت کامپوزیت ها و مواد بسیار مستحکم را تغییر داده و تاثیر بسیار عمده ای بر روی صنایع دریایی، هوایی و امنیتی خواهد داشت.

این پژوهشگر ادامه داد: می خواهیم استفاده بالقوه از این نانوسیم ها را در کامپوزیت ها بررسی کرده و توانایی این ماده را در ساخت محصولاتی مانند هواپیما، قایق های سرعت و بالگرد در نظر بگیریم.

یکی دیگر از پژوهشگران این پروژه می گوید: نانوسیم های سیلیکایی 15 برابر مستحکم تر از فولاد و 10 برابر مستحکم تر از شیشه های تقویت شده با پلاستیک GRPهستند.

وی افزود: می توان با کاهش میزان مواد مصرفی، وزن را نیز کاهش داد. سیلیکا و اکسیژن لازم برای تولید نانوسیم رایج ترین عناصر بر روی پوسته زمین هستند و از این رو بهره برداری از آن ارزان و پایدار است.

علاوه بر این، می توان نانورشته های سیلیکایی را در مقیاس تنی تولید کرد درست همانطور که در حال حاضر فیبرنوری که ارتباط اینترنتی را فراهم می کند، ساخته می شود.




تاریخ: پنج شنبه 12 بهمن 1391برچسب:نانو,,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

 

 اشتراک گذاری در خون ما انسان هاست. درواقع اگر نبود، شبکه های اجتماعی هم نبودند، چراکه ما در این شبکه ها همواره اطلاعات، نوشته، عکس، ویدیو و … را به اشتراک می گذاریم. حالا این ریشه های اشتراک گذاری بسیار بسیار پیش از تر از ما انسان های امروزی وجود داشته، یعنی شاید چندین میلیون سال قبل!

دانشمندان دانشگاه های ایموری و جورجیای آتلانتا با انجام آزمایشی نشان می دهند چگونه شامپانزه ها میزان برابری از جایزه ای که می برند را با بقیه به اشتراک می گذارند. آنها بیشتر تمایل به اشتراک گذاری



ادامه مطلب...
تاریخ: سه شنبه 10 بهمن 1391برچسب:,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

 «دیوید پوگ» مقاله نویس نیویورک تایمز برندگان بهترین ایده های تکنولوژی سال ۲۰۱۲ را مشخص کرد. ما در زیر به آنها اشاره می کنیم:

۱ – اقامت هوشمند و یا Smart Stay: ما همیشه نگران باتری اسمارت فون هایمان هستیم به خاطر همین هم سامسونگ گلکسی اس ۳ برای کاهش زمان هدر رفت باتری دست به کار جالبی زده است: زمانی که دوربین جلوی گوشی فعال باشد حواسش به چشمان شماست. اگر به آن نگاه نکنید صفحه نمایش خود به خود خاموش می شود. زمانی که دوباره به آن بنگرید، صفحه نمایش دوباره روشن می شود.

۲ – Power Nap: زمانی که شما لپ تاپی را در حالت Sleep قرار می دهید، انجام تمام فعالیت های لپ تاپ متوقف می شود اما اپل برای حالت Sleep لپ تاپ های خود انجام بعضی فعالیت ها را آزاد گذاشته که می توان از آنها به بروز رسانی ایمیل ها، ذخیره آنلاین نسخه پشتیبان و همگام سازی



ادامه مطلب...
تاریخ: سه شنبه 10 بهمن 1391برچسب:,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

1 – خوب شما می خواهید جایزه نوبل را ببرید؟ این قوانین را باید بدانید

شما نمی توانید خودتان را نامزد دریافت جایزه نوبل کنید، شخص دیگری باید شما را نامزد نوبل کند. شما باید برای نامزدی در قید حیات باشید. اگر شما نامزد دریافت جایزه شدید، شما متوجه آن نخواهید شد مگر اینکه جایزه نوبل را ببرید. هرساله بیش از ۲۰۰ نامزد در رشته های مختلف انتخاب خواهند شد.

۲ – جایزه نوبل اقتصادی در واقع یک نوبل واقعی نیست

اصل جوایز نوبل متشکل از ۵ جایزه است: نوبل فیزیک، نوبل شیمی، نوبل پزشکی، نوبل ادبی و نوبل صلح. اما از سال ۱۹۶۸ به بعد، جایزه ششمی هم به این جوایز اضافه شد. بانک مرکزی سوئد به مناسبت سالگرد سی صدمین سال تاسیس، هزینه جایزه جدیدی را به بنیاد نوبل اهدا کرد تا نوبل اقتصادی هم بوجود آید.

۳ – ماهاتما گاندی هیچ گاه نوبل نبرده است

از سال ۱۹۳۷، گاندی ۵ بار نامزد دریافت جایزه نوبل شد. آخرین نامزدی او چند هفته بعد از ترور او در ژانویه سال ۱۹۴۸ صورت



ادامه مطلب...
تاریخ: سه شنبه 10 بهمن 1391برچسب:نوبل,جایزه نوبل,,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

 

دیگر تویتر دومین شبکه اجتماعی محبوب دنیا نیست چرا که گوگل پلاس این جایگاه را تصاحب کرده است. این را Global Web Index می گوید. در رده بندی این شرکت تحقیقاتی فیسبوک در رده اول، گوگل پلاس در رده دوم، یوتیوب در رده سوم و تویتر در رده چهارم محبوب ترین شبکه های اجتماعی قرار گرفته اند.

در ادامه گزارش این شرکت گغته می شود که فیسبوک در آخر سال ۲۰۱۲ تعداد ۶۹۳ میلیون کاربر فعال دارد. این در حالی است که کاربران فعال گوگل پلاس در حدود ۳۴۳ میلیون نفر تخمین زده شده است. باید توجه داشت که این گزارش بر اساس کاربران فعال این شبکه ها رده بندی شده و نه تمام کاربران.

باید منتظر بود و دید که نبرد گوگل و فیسبوک به کجا می انجامد. به نظر شما گوگل پلاس می تواند جای فیسبوک را بگرد؟




تاریخ: سه شنبه 10 بهمن 1391برچسب:,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت: